Marbella

Från härliga stränder, mysiga restauranger till charmiga butiker i gamla stan bjuder Marbella in till en resa genom kontraster och en mångfald av Medelhavsupplevelser.

Marbella – en oas av kontraster

Marbella, beläget vid Costa del Sol i södra Spanien, är en förtrollande destination som lockar besökare med sin kombination av stadsnära stränder och ett behagligt klimat året runt. Den pittoreska stadskärnan präglas av smala kullerstensgator som myllrar av liv och färg. Här möts man av ett överflöd av charmiga restauranger, mysiga caféer och små butiker som speglar stadens kosmopolitiska atmosfär.

Med över 300 soldagar om året erbjuder Marbella en idealisk plats för sol- och strandälskare. Dessutom är den kulturellt rika stadskärnan hem för historiska platser som det mauriska slottet och den vackra Plaza de los Naranjos, där apelsinträdens doft omger de omgivande kaféerna. Marbella är inte bara en plats för avkoppling och nöje, utan bjuder även på en spännande kontrast mellan det moderna och det traditionella, vilket gör det till en magnet för besökare från hela världen.

Restauranger

Marbellas restaurangutbud är en kulinarisk symfoni som förför smaklökarna med en imponerande mångfald. Staden stoltserar med allt från pittoreska tapasbarer till exklusiva Michelin-stjärnbeströdda gourmetrestauranger. Vid den välkända Golden Mile finner man eleganta matinstitutioner där internationella smaker möter Medelhavets färska råvaror. Den mysiga stadskärnan charmar besökare med sina lokala delikatesser och traditionella spanska rätter, medan strandrestauranger (chiringuitos) längs kusten serverar färska skaldjur med havsbris i luften. Oavsett smak och budget erbjuder Marbella en gastronomisk resa som speglar stadens kosmopolitiska atmosfär och passion för kulinariska upplevelser.

Golf i Marbella

Golf

Marbella är inte bara en magnet för sol- och strandentusiaster utan också en drömdestination för golfälskare världen över. Staden präglas av ett imponerande utbud av högklassiga golfbanor, som tillsammans skapar en golfmekka vid Costa del Sol. Den gröna omgivningen och det behagliga klimatet skapar en idealisk miljö för golfspel året runt. I Marbella East finns tex. Santa Clara Golf, Rio Real Golf Club, Marbella Golf and Country Club, Santa Maria Golf, Greenlife Golf och Cabopino Golf (kul och prisvärd bana) för att nämna några exempel.  Även La Cala Golf & Resort är också definitvt värt ett besök, med deras tre fina 18-hålsbanor.  Reser du med din golfutrustning har vi nära samarbete med www.solygolf.com - där kan du bla. köpa bra golfresefodral. Vid bokad vistelse hos oss får ni 10% rabatt i shoppen. ⛳️🏌️‍♂️

Elviria

Elviria är ett väletablerat och prestigefyllt område i Marbella East. Vissa kallar Elviria för den inofficiella “huvudstaden” i den östra delen av Marbella. Elviria ligger ungefär 6 km från Marbellas gamla stad.

Stränderna i Marbella East anses ofta vara de bästa på grund av sin stora storlek och fina sand. Man kan hitta golfbanor i nästan alla orterna runtomkring här, och det geografiska läget möjliggör fina vandringar i bergen.

Här i Elviria finns all service och ett utmärkt kommersiellt centrum, stormarknad och ekologisk matmarknad, äventyrspark, fritidsaktiviteter, idrottsanläggningar, en utmärkt koncentration av restauranger, tapasbarer, kaféer, chiringuitos, berömda strandklubbar, affärer och bank.

Det tar cirka 8-10 minuter att köra till Marbella stad, 5 minuter till den charmiga Cabopino-hamnen eller 15 minuter till Puerto Banus.

Stränder

Playa de Elviria 
Denna strand sträcker sig längs med Elvirias kustlinje och har allt som behövs för en perfekt strandupplevelse. Med sin fina sand är den idealisk för solbad, simning och vattensporter. Här finns också flera trevliga chiringuitos (strandbarer) där ni kan njuta av en lunch eller middag.

Playa Real de Zaragoza 
Belägen vid Real de Zaragoza-urbanisationen erbjuder denna strand en fantastisk utsikt över Medelhavet och de omgivande bergen. Det lugna vattnet gör det till en idealisk plats för familjer med barn. Här kan ni njuta av solnedgången medan ni tar en promenad längs med stranden.

Playa de Cabopino 
Denna strand, som ligger ca 7 min öster om Elviria, är känd för sin naturliga skönhet och lugna atmosfär. Omgiven av pinjeskogar och sanddyner är Playa de Cabopino ett populärt val för dem som söker en avkopplande dag på stranden. Här finns också en pittoresk hamn och flera charmiga strandrestauranger.
Även Playa de Calahonda, som ligger precis öster om hamnen, är fint att spendera en dag på. En trevlig restaurang på den stranden är Cocoa Beach som är väl värd ett besök på. 

Oavsett vilken strand ni väljer att besöka kommer ni att uppleva skönheten i Marbella East’s kustlinje. Glöm inte att ta med solskydd, solstolar, vatten och en picknickkorg för att maximera er strandupplevelse.

Klimat

Marbella lockar inte bara med sina stränder och kulturella rikedomar utan även med ett behagligt klimat som gör den till en året-runt-destination.  Med över 300 soldagar per år är staden ett paradis för solälskare. Marbella har förmånen att njuta av ett mikroklimat, med milda vintrar och varma, men inte överdrivet heta, somrar. De närliggande bergskedjorna skapar en naturlig barriär som skyddar staden från extrema temperaturförändringar och väderpåverkan. Detta resulterar i ett behagligt och moderat klimat som gör Marbella till en perfekt året-runt-destination. 

Marbellas historia

Marbellas historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och bär på spår av olika civilisationer som har präglat dess kulturella arv. Staden har sina rötter i antikens historia och var bebodd redan under fenicisk och romersk tid, som vittnas av arkeologiska fynd som gamla romerska bad och gravar.

Under 1900-talet genomgick Marbella en transformation från en blygsam fiskeby till en glamorös turistdestination. På 1950-talet började internationella kändisar och aristokrater upptäcka Marbella som en idyllisk plats för vila och rekreation. 

Marbellas nuvarande namn, som vi känner det idag, fastställdes år 1485 när de katolska monarkerna erövrade staden under Reconquista. Ursprunget till namnet är djupt rotat i dess geografiska skönhet och betyder bokstavligen ”vackert hav” – där ”mar” står för hav och ”bella” för vackert på spanska.

Sammanfattningsvis är Marbella en pärla vid Medelhavet som förtrollar med sina många ansikten – från avkopplande stränder och pulserande stadsliv till exklusiv glamour och kulturell rikedom. En destination där modernitet möter tradition, och där varje besökare kan hitta sin egen oas av njutning och upptäckter.

Double Deluxe Room

Our double deluxe rooms are complemented with modern and luxurious amenities for a wonderful stay.

Double Club Room

We offer 15 club rooms designed with a vibrant touch to enhance your spirits for a happening holiday.

Planera en oförglömlig semester i Marbella

Gör en bokningsförfrågan